Nieuwsbericht

Workshop Eventtechniek

Workshop Eventtechniek

Al meer dan 15 jaar geef ik colleges eventtechniek bij MIEM/Event Academy. Dat zijn theoretische colleges waar ik het topje van de ijsberg behandel als het gaat om eventtechniek.

Licht, geluid, rigging en Audiovisueel zijn dingen waar elke Eventmanager op enig moment mee te maken krijgt. Daarnaast zijn er nog veel meer technische zaken zoals podium, laser, special effects en dergelijke. Die zijn zeer specifiek en pasten niet in de collegetijden.

Meer praktisch dan theoretisch

Omdat de colleges erg theoretisch zijn en vaak plaatsvinden in 'zaaltjes' spreek de stof weinig tot de verbeelding. Er waren momenten dat we op het podium van het DeLamar theater stonden en wat lampen konden laten zien. Maar dat was maar af en toe.

Dus leek het mij een goed idee om eens wat techniek bij elkaar te zetten en mensen zelf de gelegenheid te geven iets te 'doen'. Geluid schuiven of licht programmeren. En tegelijk alle mogelijke vragen te kunnen stellen over dingen waar je dagelijks tegenaan loopt. Of waar je misschien in de toekomst mee te maken krijgt.

Ook kun je onderling wat begrip kweken tussen technicus en Eventmanager. Want beiden verstaan hun vak maar benaderen een event vanuit verschillende invalshoeken. En dat levert soms wat miscommunicatie of andere verwachtingen op.

Dus een workshop

Op 28 Augustes zijn we te gast bij Luxonos, een snel groeiende technische partner die vrijwel alle factenne van het eventak bedienen. Daar kunnen we in alle rust een dagdeel met elkaar sparren en dingen doen. Zonder de druk van een event of opdrachtgever. En zonder dat er echt dingen mis kunnen gaan.

Lijkt het je leuk, leerzaam of interessant, schrijf je dan in via www.workshopeventtechniek.nl